Páchateľa bankovej lúpeže v Širokom už polícia obvinila

21.04.2012 Prešov

Prešov 21. apríla (TASR) - Prešovský policajný vyšetrovateľ vzniesol v piatok 20. apríla obvinenie za zločin lúpeže 47-ročnému mužovi z Bratislavy.
Ako TASR informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, podľa obvinenia mal muž v piatok ráno lúpežne prepadnúť jednu z bánk v obci Široké v okrese Prešov. „V čase okolo 8.15 h vošiel so zbraňou v ruke do banky, pričom sa maskoval šiltovkou a rolákom vytiahnutým po oči. Na pult pred pracovníčku hodil igelitovú tašku a povedal: „Toto je prepad, dělejte, dělejte, dejte mi peníze“. Svoju požiadavku ešte raz zopakoval, preto mu pracovníčka v obave o svoj život vydala peniaze,“ uviedol Džobanik.
V banke boli dve pracovníčky, na ktoré obvinený striedavo mieril zbraňou. Kým čakal na peniaze natiahol pištoľ a začal nahlas odpočítavať od čísla päť. Počas toho ako mu pracovníčka dávala do tašky peniaze náhle zazvonil telefón, na čo obvinený znervóznel a zakričal na ňu, aby mu podala tašku, do ktorej vhodil aj zbraň a vybehol von. „Pri prepade k zraneniu nedošlo spôsobená škoda bola vyčíslená na 2.340 eur. Z banky odišiel k istej žene do obce Ovčie a požiadal ju, aby mu ukryla igelitovú tašku, v ktorej boli rolák, šiltovka, rukavice a topánky, ktoré mal na sebe oblečené v čase lúpeže,“ doplnil hovorca polície.
Ihneď po oznámení lúpeže polícia prijala opatrenia a po páchateľovi vyhlásila pátranie. Okolo 9.10 h polícia zadržala podozrivú osobu, ktorou bol obvinený. „Po predvedení na policajné oddelenie s ním boli vykonané procesné úkony a na základe zadovážených dôkazov mu bolo vznesené obvinenie. Obvinený sa zároveň k lúpeži aj priznal. Po vznesení obvinenia bol muž umiestnený do cely policajného zaistenia a následne vyšetrovateľ spracoval na neho podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby,“ uzavrel Džobanik.
 

Vyberte región